Na een korte onderbreking van de cryptohandel zegt Dave Portnoy dat hij terugkomt naar Bitcoin, maar zijn er nog andere redenen voor zijn terugkeer?

Dave Portnoy, de oprichter van Barstool Sports, komt terug naar Bitcoin (BTC) nadat hij de handel in digitale valuta abrupt heeft opgegeven toen zijn Chainlink (LINK) investering omhoog ging. In een recente video zei Portnoy dat zijn „hart crypto is“ en dat hij binnenkort terug zou keren naar de cryptocurrency markt.

De internetpersoonlijkheid, die een populaire daghandelaar werd na de pandemie van het coronavirus, betrad de Bitcoin-markt op 14 augustus na een ontmoeting met de fervente miljardair Bitcoin-investeerders Cameron en Tyler Winklevoss. Na een snelle opfrissing over wat crypto is en hoe het te verhandelen, kocht Portnoy naar verluidt een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin en Chainlink (LINK).

Zonder dat Portnoy het wist, lag zijn LINK-aankoop in de buurt van de top van een rally van meer dan 1000% en hij was verre van tevreden toen zijn positie een verlies liet optekenen omdat de LINK-prijs sterk terugliep. Kort daarna kondigde Portnoy aan dat hij de cryptocurrency markt verliet. Op 22 Augustus, zei hij, ,,ik ben uit op crypto omdat de muntstukken niet altijd omhoog gaan.“ Grappig genoeg, na een sterke correctie van de crypto-markt, laat hij nu een comeback zien.

De „crypto mensen“ zijn de meest „plezierige groep mensen“…

Volgens Portnoy heeft hij het gevoel dat veel beleggers in de cryptocurrencymarkt dezelfde persoonlijkheid hebben als hijzelf.

De uittredende ondernemer en investeerder zei dat zijn „hart crypto“ is en dat hij snel weer terug zal zijn. Hij zei:

„De crypto-mensen, zowat de leukste groep mensen die ik ooit heb ontmoet. Ze zijn helemaal gek. Ze zijn gek op sociale media, ze zijn gek op Twitter, ze hebben dezelfde f*cking persoonlijkheid die ik heb, ze zijn gokkers in hart en nieren, ze lachen zichzelf uit, ze willen gewoon geld verdienen. Ik zal in crypto zijn. Mijn hart is crypto. Maar ik moet het gewoon uitzoeken.“

Sinds Portnoy zei dat hij de crypto-markt verlaat, is de prijs van Bitcoin met ongeveer 12% gedaald. Grote altcoins, waaronder Ether (ETH) en LINK, registreerden een nog sterkere daling ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

LINK, waar Portnoy enthousiast over blijft, is sinds 22 augustus met 21% gedaald. Maar de altcoins hebben een grotere terugval gezien dan Bitcoin door hun sterke rally’s in de tweede helft van 2020. LINK steeg van $4.74 op 6 Juli tot zo hoog als $19.99 op 16 Augustus, die een 325% verzameling registreert.

De timing is interessant

De timing van Portnoy’s boodschap aan de cryptocurrency gemeenschap is intrigerend omdat deze komt nadat de Nasdaq de snelste 10% daling in de geschiedenis heeft gezien.

Het probleem met het huidige landschap van de Amerikaanse beurs is dat veel strategen de pullback zagen aankomen. De voorraden van technologie, vooral, begonnen na rapporten te vallen dat SoftBank waarschijnlijk de ,,walvis Nasdaq“ was die prijzen met een reusachtige $4 miljard optiesweddenschap op de gelijkheid van de V.S. omhoog dreef.

Alexis Gray, een investeringsstrateeg van de Voorhoede, zei de stierenloop moeilijk was te ondersteunen wegens het hiaat in de marktprestaties en de globale economische tendensen. Hij zei:

„Aandelen waren tot in de puntjes geprijsd. Dat was altijd al moeilijk vol te houden als je een kloof hebt tussen hoe de markten presteren en wat de wereldeconomieën doen“.

Desalniettemin gaat Portnoy binnenkort terug naar Bitcoin en hij had een paar woorden voor de cryptocurrency gemeenschap. Hij verklaarde:

„Ik hou van je crypto, ik hou van de LINK mariniers.“