Crypto-intelligensfirmaet Chainalysis og dataforskningsvirksomheden Integra Fec har vundet en samlet kontrakt på 1,25 millioner dollars til at levere værktøjer, der bryder den privatlivsfokuserede mønt, monero, til US Internal Revenue Service (IRS).

Flydende i begyndelsen af ​​september dækker den etårige kontrakt specifikt transaktioner, der involverer monero (XMR) og betalingsløsninger i andet lag, såsom bitcoins lynnetværk (LN) – funktioner, der betragtes af IRS som kanaler for kriminel økonomisk aktivitet.

Privatlivsmønter er primært bygget med det formål at skjule finansielle transaktioner for uønsket opmærksomhed, såsom retshåndhævelse.

Men IRS betaler både Bitcoin Lifestyle og Integra op til $ 625.000 hver – i alt $ 1,25 millioner – for netop det at spore tilslørede tegnebøger og transaktionsbeløb.

I henhold til den oprindelige anmodning fremlægges virksomhederne hver $ 500.000 for at udvikle det krævede sporingsværktøj og derefter yderligere $ 125.000, hvis den indsendte løsning viser sig at være vellykket og er godkendt. En arbejdsindsendelse forfalder om otte måneder. Test og udvikling finder sted i de påfølgende 120 dage.

IRS håber, at løsningen hjælper det med at spore transaktioner til en bestemt bruger, identificere specifikke transaktionsoplysninger samt give specifikke oplysninger om netværksaktivitet.

Chainalysis har tidligere sagt, at det kan spore 99% af transaktioner, der involverer Zcash, og næsten alle Dash’s – mønter, der begge har lyst til at være private og ikke-sporbare.

Men det er kun fordi de fleste brugere ikke bruger de valgfri privatlivsforbedrende funktioner, der er tilgængelige på de to blockchains.